Povestea mea!

Învață, documentează-te și citește în permanență pentru a excela în domeniul pe care îl iubești – interviu cu Oana Fodor, consultant de imagine

Oana Fodor ne arată că pasiunile din copilărie pot fi împlinite, dezvoltate și practicate chiar dacă o perioadă le-am dat uitării datorită factorilor externi. Contează pasiunea și dragostea pentru meseria pe care dorim să o practicăm, și de aici încolo, culmile ne așteaptă.

  1. In primul rând, am dori să știm cum a început povestea ta? Când ți-ai dat seama că acesta este jobul visurilor tale și ce ai făcut pentru a evolua atât de frumos?

Toata viața am avut înclinație spre partea artistică. În gimnaziu doream să dau la UAD și aveam toată camera “tapetata” cu desene și schite. Am făcut însă profilul real, fiind îndrumată de părinți în această direcție. Mulți ani mai târziu, după ce l-am născut pe fiul meu, am citit într-un British Vogue de COLOUR ANALYSIS – adică analiză cromatică. Mi s-a părut atât de interesant subiectul încât am căutat frenetic pe internet tot ce avea legătură cu acesta. Așa am descoperit “meseria” de consultant de imagine. A mai urmat apoi un research în detaliu a celÎnor mai bune școli, și între America și Anglia, am ales-o pe cea din urmă. Am făcut cursurile la Londra și acolo mi s-a confirmat că e ceea ce vreau să fac.

  1. Ce ar trebui să știe un consultant de imagine la început de drum despre acest domeniu? Care are fi primele și cele mai importante sfaturi pe care i le-ai da?

E o meserie cu multe satisfacții. Trebuie să-ți placă să lucrezi cu oamenii, să vrei să ajuți și să știi să spui NU când e cazul. Fiecare e diferit; însă, pentru mine a funționat să citesc mult înainte, să mă documentez astfel încât atunci când eram la ore să știu deja ce întrebări să pun. Astfel am înțeles mult mai repede, aveam cumva o bază, deși câteva informații le-am interpretat eronat. Formarea ochiului se face în timp și cu exercițiu, așa că la început am “consultat” întreaga familie și aproape toți prietenii. Nu în ultimul rând, “Never stop learning” – adică întotdeauna mai ai ceva de învățat.

  1. Care sunt, în prezent, cele mai mari provocări în acest domeniu?

Cea mai mare provocare este să faci clienta/clientul să înțeleagă că a fi îmbrăcat în designer clothes nu înseamnă că ești îmbrăcat bine. Sau ce îi stă bine unui fashion blogger sau unei vedete, nu e neaparat să-i vină și ei/lui bine.

  1. Și, bineînțeles, care sunt planurile tale de viitor? În ce direcție consideri că se îndreaptă viitorul acestui domeniu de activitate?

În primul rând, o prezența pe social media. Nu e un lucru care îmi place, dar e necesar în zilele noastre. Apoi am multe alte proiecte de dezvoltat, unele pe termen mai scurt și altele mai lung. Sper să aflați mai multe în curând pe una din retelele mele de socializare :))) Mă bucură să văd în ultimul timp mai mulți consultanți de imagine sau style coaches, care îmbină partea de modă cu psihologia. Cred foarte tare că e nevoie să cumpăram mai bine, dar mai puțin.

  1. Care sunt cele mai grave greșeli pe care le putem face când accesorizăm o ținută?

Accesoriile pot strica o ținută sau să o ducă la un alt nivel. Să ne ghidam după “Less is more” în primul rând. Supra-accesorizarea ar trebui să vina la pachet cu un stil și o atitudine pe măsură.

  1. În aceeași ordine de idei: ce bijuterii ne recomanzi să purtăm în 2020? Și cum accesorizăm copii în prezent?

Câteva tendințe pentru 2020 sunt cerceii de tip cercuri (hoops) de dimensiuni mari, colierele lant (tot de dimensiuni mari), purtarea unui singur cercel statement, bijuterii colorate. Recomandarea mea însă e să purtam bijuteriile care ne plac și ni se potrivesc (cu stilul vestimentar, cromatic și dimensiunea feței). Copiii, după părerea mea, ar trebui accesorizați minim în materie de bijuterii. Când cresc, vor începe ei să experimenteze (de la brătări împletite de ei, la brățările cu pandantivecercei mai mari sau mai mici etc), ceea ce e foarte bine.

  1. Un mesaj de final pentru cititoarele acestui interviu:

Îmi vine în minte următorul citat: “Don’t be into trends. Don’t make fashion own you, but you decide what you are, what you want to express by the way you dress and the way to live.” Gianni Versace

Meriți să fii frumoasă!

Oana Fodor Image Consulting

web: oanafodor.com

Tel: +40 747 07 62 67

Instagram: @oana_fodor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.